Διπλασιάζονται οι σταθμοί διοδίων για χάρη του Μπόμπολα «με εντολή Σαμαρά»



Αυτή είναι η «Νέα Ελλάδα» του Σαμαρά. 34 (!) επιπλέον νέοι σταθμοί διοδίων θα ανοίξουν τα δύο επόμενα χρόνια, με τους οδηγούς να εξαναγκάζονται να βάζουν το χέρι τους ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη. Εννοείται πως και αυτή η «νέα γενιά» διοδίων ανήκουν σε ιδιωτικές κοινοπραξίες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους. Ταυτόχρονα, εξελίσσεται το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας Οδού, του τελευταίου Ελληνικού αυτοκινητόδρομου που κατασκευάστηκε ως αμιγώς δημόσιο έργο χωρίς την συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων και τώρα πωλείται σε ιδιώτες οι οποίοι θα διαχειριστούν τα διόδια.

Υπουργοί σε συνεργασία με τους εργολάβους δημιουργούν παντού σ΄ όλη την Χώρα σταθμούς διοδίων, θεωρώντας ότι μπορούν να απομυζούν τον κόσμο δίχως να δίνουν λογαριασμό πουθενά. Ο αριθμός των διοδίων θα διπλασιαστεί, φθάνοντας τους 66, εκτινάσσοντας έτσι το κόστος μετακίνησης στα ύψη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης θα στοιχίσει 70 ευρώ πήγαινε-έλα, μετατρέποντας ουσιαστικά την διαδρομή σε αεροπορική πτήση από πλευράς κόστους. Την ίδια στιγμή που η ανάλγητη ανεύθυνη αυτή κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις φροντίζει να αυξάνει φόρους και διόδια, οδηγώντας τους Έλληνες κυριολεκτικά σε απόγνωση.
Για να κινηθείς με το αυτοκίνητο σου πρέπει να ξοδέψεις μια ολόκληρη περιουσία. Και όμως στην Ελλάδα της φτώχειας και της ανεργίας «με εντολή Σαμαρά» οι σταθμοί διοδίων διπλασιάζονται, προκειμένου να βγάζουν τρελά κέρδη οι εργολάβοι που τα διαχειρίζονται. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τον λόγο που πραγματοποιείται αυτή η αλματώδη αύξηση των σταθμών διοδίων.
Γιώργος Μάστορας
http://sklantzithres.blogspot.gr/2014/10/blog-post_79.html